Kus on liberaali kodu?

Kertu Ruus 30. oktoober 2006, 00:00

USA Cato Instituut avaldas hiljuti huvitava uurimuse, mille kohaselt liberaalid on Ameerikas kõige ignoreeritum valijagrupp, kuigi nad moodustavad valijaskonnast tervelt 13%.

USA liberaalid on kui kodutud, kellele ei meeldi demokraatide majanduslik riigikesksus ega vabariiklaste sotsiaalne sallimatus. Need on valijad, kes näeksid hea meelega, et konservatiivid võimul püsiksid, kui nood poleks ajanud eelarvet hiiglaslikku puudujääki, piiranud inimõigusi ja Iraagis läbi kukkunud.

Mulle tundub, et ka Eesti liberaal - ettevõtlik inimene, kes ootab riigilt ausust, mitte liigset sekkumist - on jäänud poliitiliselt kodutuks. Sest parempoolsete "konservatiivne kulutamine" ja vasakpoolsete "lihtinimese eest hoolitsemine" sumbuvad võimul olles ühtmoodi kõigi poliitikute ühisesse kuluhüvitamisparaadi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing