Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valik joonistusi mitmest ajast

Tiina Kolk 10. november 2006, 00:00

Valli Lember-Bogatkina (1921) on kogu aeg joonistanud. Joonistamiskirg viis teda 1935. aastal pärast Hiiu algkooli lõpetamist Tartusse kunstikooli Pallas ja seejärel Riigi Kunsttööstuskooli Tallinnas. Vaatamata sellele, et tänapäeval tuntakse teda eelkõige akvarellisti ja monumentaalmaalijana, on kunstnik kogu aeg ka joonistanud.

"Joonistamine on tal kujunenud eluviisiks, reaalsuse tunnetamisviisiks, omamoodi mälupikenduseks," kommenteerib kunstiteadlane Reet Varblane.

Valli Lember Bogatkinal on kümneid joonistusplokke, albumeid, kaustikuid ja märkmikke, kus võib leida esmaseid visandeid perekonnast ja sõpradest, kodudest Karepal ja Tallinnas ning reisidelt mööda maailma, alates Venemaast ja lõpetades Sri Lankaga.

Näitusel "Need maad, need paigad" on väljas kõige meeldejäävamad paigad, kus kunstnik on viibinud ning inimesed, kellega ta on kohtunud. Väljapanek algab Valli Lember-Bogatkina vanemate portreedega 1940ndate algusest ja lõpeb viimase eksootilise Hiina-reisiga 2005. aastal. Nende vahele mahuvad Siberi, Armeenia, Bulgaaria, Vologda, Usbekistani ja Kõrgõzstani maastikud ja inimesed.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:43
Otsi:

Ava täpsem otsing