Kõige nõrgem erakond

Kristi Malmberg 20. november 2006, 00:00

Olin sunnitud eelmisel nädalal liiklusummikus seistes pikemalt silmitsema Keskerakonna roosalillelist plakatit kirjaga "Kõige naiselikum erakond!". Minu arvates Keskerakonna üks ebaõnnestunumaid valimisplakateid.

Pole just tark tegu üritada pääseda riigivalitsemise juurde oma naiselikkust rõhutades. Naine on kahtlemata mõnus olla, aga traditsiooniline nägemus naiselikkusest paraku ei sisalda eriti palju omadusi, mis sobiksid riigijuhtidele. Meediaanalüütikud ütlevad levinud soostereotüüpide kontekstis, et naine tähendab pehmust, kodu, allaheitlikkust, emotsionaalsust, abi küsimist, nõrkust. Kas ma tahaksin selliste iseloomuomadustega inimest peaministritoolile? Vastus on selgelt ei. Seetõttu ei tasu ka erakonnale külge pookida omadusi, mis valijate alateadvuses seostuvad lillekeste, malbuse ja nõrkusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing