Baltika aktsial hiigelkäive

Tõnis Oja 08. jaanuar 2007, 00:00

Reedese kauplemispäeva aktiivseim aktsia oli detsembrikuu müügitulemused avaldanud Baltika, mille käive oli 57,6 miljonit krooni. Viimati oli Baltika aktsial nii suur käive 2005. aasta septembri lõpus - ajal, mil Baltika juhtkonnale kuuluv BMIG suurendas osalust Baltikas 4,5 protsendi võrra.

Tõsi, tehinguid sooritati väärtpaberiga pea poole vähem kui Tallinna Kaubamaja aktsiaga, mille päevakäive oli 14,5 ja Olympicu aktsia, mille käive oli 10,8 miljonit krooni.

Baltika aktsia hind kerkis 0,62 protsenti, 356,74 kroonini, jäädes rekordhinnale vaid kolme krooni võrra alla. Rekordkõrgusele kerkisid see-eest 0,44 protsenti kerkinud Olympicu aktsia ning 1,72 protsenti kerkinud ASi Tallinna Vesi aktsia. Viimase hind on kerkinud kõigil selle aasta neljal kauplemispäeval. Ei tea, kas mõju on avaldanud alates 1. jaanuarist kehtima hakanud vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinnatõus 10,8 protsendi võrra?

Baltika on ilmselt aktsia, mis on Eesti väikeinvestoritele kõige rohkem tulu toonud. Nimelt on Eesti erainvestoritele kuuluvate Baltika aktsiate koguväärtus kasvanud aastaga 252 miljoni krooni võrra, 569 miljoni kroonini. Möödunud aastal enim kerkinud Tallinna Kaubamaja aktsia eraisikutele kuuluv osa kasvas 197 miljoni krooni võrra, 298 miljoni kroonini. Kaubamaja eraisikutest aktsionäride juurdekasv on selle eest muljetavaldav. Aastaga kasvas see number 927 investori võrra ehk enam kui kaks korda. Juurdekasv on suurem kui enamiku börsiettevõtete (sealhulgas Baltika) eraisikutest aktsionäride arv kokku.

Kokku kasvas väikeinvestoritele kuuluvate aktsiate väärtus aastaga 852 mln krooni võrra, 3,3 miljardini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing