Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Külmaga sobib kuum jook
0,3 l vettsidrunpruun suhkur6 cl ameerika viskit0,5 l kannu panna suhkur, lõigata maitse järgi sidrunit, lisada viski ja kuum vesi.
0,3 l tumedat õlut2 cl kohviliköörikaunistamiseks kohvipulbritSoovi korral sidrunit või laimi.Õlu soojendada veevannil või kohvimasina kuuma auruga. Lisada liköör. Teravama maitse soovijad võivad lisada mõne piisa sidruni- või laimimahla. Kaunistuseks ja maitseks puistata peale kohvipulbrit.
hapu õunsidrun1 cl melonilikööri1 cl sidruniviina0,3 l siidritkalvados0,5 l kruusi põhja lõikuda soovi järgi õuna- ja sidrunitükke. Lisada liköör ja viin, peale valada soojendatud siider. Soovi korral võib lisada kalvadost.
0,3 l piimamaitse järgi kakaopulbrit4 cl tumedat rummi või bränditvahukoor
Heinar: Kakaokokteil on kindla peale minek, siin pole selliseid komponente, et midagi võiks viltu minna. Kõrge klaas nõuaks justkui kõrt, aga parem on kuumi jooke mitte kõrrega juua: keeleots tunneb kuuma, aga kõrrega tõmbab joogi otse kurku ja nii võib end põletada.
Autor: ÄP