Ravila tööstuspargi krundid jäid suuruse pärast müümata

Sten-Aleks Pihlak 19. märts 2007, 00:00

"Mitte et oleks kallis olnud, vaid ülikond oli lihtsalt liiga suur," kommenteeris Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven tekkinud olukorda.

14,9 hektari suurusel alal oli algul müügiks planeeritud neli väga suurt krunti, kuid kuna nendele huvilised puudusid, tuli Tartu volikogul anda linnavalitsusele luba teha Ravila tööstuspargi maa müügiks uus avalik enampakkumine.

"Kavas ongi nüüd nii, et ettevõtjad teevad oma pakkumise nii hinnale kui ka maa suurusele ja siis linnavalitsus moodustab sellest paremusjärjestuse ja valib võitjad välja. Vastavalt sellele tehakse ka uus detailplaneering," rääkis Ahven.

Praegu ainsana Ravila tööstuspargil krundi soetanud Kodumajatehase ASi tegevjuht Lembit Lump ei näe detailplaneeringu muutuses mingit ohtu. "Meie soetasime oma krundi rohkem kui aasta tagasi ja meile ei lähe üldse korda, kuidas seal praegu maad võõrandatakse. Küll aga kipub seal nukker olema üksinda."

Kodumajatehase AS soetas endale 75 000 m2 suuruse krundi umbes 16 miljoni krooni eest.

"Kui võrrelda hindu teiste Tartus saadavate kruntidega, siis maksime me suhteliselt palju, kuid ostu kasuks mängis krundi suurus ja logistiliselt väga hea asukoht," rääkis Lump, kelle sõnul peaks nende tootmine alguse saama juba selle aasta lõpus. "Sel aastal tahaks auru üles saada ja tuleval aastal juba leili võtta."

Ahven on kindel, et Kodumajatehas Ravila tööstusparki üksinda ei jää, ja loodab juba aasta lõpuks talle seltsilisi. "Suveks peaks valmima kogu infrastruktuur ja park võiks töötada juba selle aasta lõpus."

Uute kruntide miinimumpindala on 5000 m2, mis on kuni viis korda väiksem algselt planeeritust. Ruutmeetri maa hind tööstuspargis algab 400 kroonist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing