Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Korruptsiooni ei olnud

Tiit Laja 29. märts 2007, 00:00

Kaitseliidu Kinnisvara Sihtasutus asutati eesmärgiga survestada riiki täitma Kaitseliidu seadust sõjaeelsete varade tagastamisel. Et eesmärki saavutada, plaaniti luua laiapõhjaline nõukogu.

Käivitamisperioodil täitis ajutiselt juhatuse liikme kohuseid Tiit Laja, kelle põhitöö oli samal ajal teiste äriühingute juhtimine. Laja nõustas koos Andres Alaveri Advokaadibürooga Kaitseliidu ülemat vabatahtlikuna ja Kaitseliidu liikmena juba viimased viis aastat.

Transpordi- ja bürookulude eest osamaksu tasumine (kaasfinantseerimine) on täiesti loomulik. Äriühingute tasuta teenus oleks vastuolus nii äriseadustikuga kui ka täiendavalt maksustatav maksuameti poolt. Sihtasutus kajastas nimetatud tegevusi korrektselt majandusaasta aruannetes ja need kinnitati kõikides instantsides kuni Kaitseliidu keskjuhatuseni.

Riigikontrolli toodud väide ühe sõiduki sihtasutuse käsutusse andmise kohta vastab tõele, aga mainimata on jäänud, et tegemist oli sõidukõlbmatu autoga, mille kordategemine oli kallis.

Sihtasutuse uued ruumid (Toompea 8) valmisid alles 2006. aastal. Seega oli Fontes Projektijuhtimise büroo ja Laja ametiauto kasutamine sihtasutuse tööks ainus võimalus. Alternatiiv oleks olnud valida uus juhatuse esimees.

Fontes Projektijuhtimine on 2006. aasta majandusaruande järgi 16 miljoni kroonise aastakasumiga ettevõte, kelle jaoks kasutatud bürooteenuse hind on marginaalne, kuid selle arvestamine ja arveldamine vastab äriseadustikule. Sama kehtib transporditeenust pakkuva ettevõtte kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing