Ees terendab suhkruküllus

Tõnis Oja 30. märts 2007, 00:00

Suhkru hind langes kuu madalaimale tasemele pärast seda, kui India, mis on Brasiilia järel teine tootja maailmas, teatas, et võib suurendada selle eksporti kahekordseks, kirjutab Bloomberg.

Pärast rekordilist suhkrusaaki võib India sel aastal eksportida 2 miljonit tonni, mis on kaks korda enam, kui ennustati varem. Pärast kolm aastat kestnud defitsiiti liigub suhkru pakkumine ülekülluse suunas, sest maailma suurimad tootjad Brasiilia ja India on saamas rekordilisi saake. India valitsus lubas suhkrueksportööridele maksta kuni 1450 ruupiat (33 dollarit) transporditoetust tonni kohta.

Valge suhkru hind langes eile Londonis 337,40 dollarini tonn, mis on magusatooraine madalaim hind alates 28. veebruarist. Möödunud aastal odavnes suhkur 3,5 protsendi võrra, millele eelnes 37protsendiline hinnatõus 2005. aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing