Ekspoliitiku firmale koidab makaroniäri

Kristina Traks 02. aprill 2007, 00:00

Nimelt osales Lahe ainuomanduses olev OÜ Markilo riigihankel, mille PRIA korraldas võimalikult suure koguse makaronide tootja leidmiseks. Lahe firma jäi küll hankel teisele kohale, kuid kuna võitnud firma võttis pakkumise tagasi, sõlmib PRIA makaronide valmistamise lepingu tõenäoliselt Urmas Lahe firmaga.

"Tänu Äripäevale me seal hankel osalesime, sest keegi helistas Äripäevast ja küsis, kas osaleme - osalesimegi," ütles Laht. "Ega see ei ole mingi tohutu suur tehing, aga midagi ikka."

Laht ütles, et tema ettevõte teeb lubatud 687 tonni makarone 5-6 kuuga, rahaliselt ei osanud ta tehingu suurust veel öelda, sest see sõltub sellest, mis hinnaga ta makaronide valmistamise eest PRIA-lt saadud vilja maha saab müüa. Vilja hind on praegu langemas.

PRIA juriidilise osakonna juhataja Veiko Bergmann sõnas, et riigihanke võitnud OÜ Malsena lubas küll teha 2012 tonnist teraviljast 713 tonni makarone, kuid võttis oma pakkumise tagasi, sest vahepeal on vilja hind langenud ja tehing ei tasu ennast enam ära. Nimelt PRIA ei anna makaronitootjale mitte raha, vaid vilja ja saab makaronid vastu.

Poliitikaga kunagine valjuhäälne seakasvatajate õiguste eest võitleja Laht enam ei tegele. "Toetan ikka oma erakonda, aga ise kuskil pole kandideerinud viimasel ajal, ajan vaikselt oma äri," ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing