Klassikahitte viiele kitarrile

Kersti Inno 20. aprill 2007, 00:00

Ansamblisse Gitarrissima on koondunud viis noort naiskitarristi Austriast, Ungarist ja Saksamaalt, kes võluvad oma tundliku ansamblimängu ning virtuoossusega üha arvukamaks muutuvat rahvusvahelist publikut.

Oma ebahariliku koosseisu - oktaavkitarr (Krisztina Dobó), kolm akustilist kitarri (Olga Dimitrova, Maria Benischek, Réka Mihalovics) ja akustiline basskitarr (Caroline Auer) - ning originaalsete arranžeeringutega toob kvintett klassikalise kitarrimuusika väljenduslaadi uut lähenemist.

Alates 2002. aastast tegutseva ansambli värske helipilt annab uue mõõtme nii populaarsetele klassikalise muusika teostele kui ka vähemtuntud heliloomingule. Iseloomulik on muusikaline värvirikkus ning harvakuuldav orkestraalne tihedus.

Häälte tasakaalustatust ning läbipaistvust kombineerivad arranžeeringud on suuremalt jaolt kvartetiliikmete endi tehtud ja demonstreerivad suurepäraselt kõiki mängutehnilisi võimalusi.

Gitarrissima on esinenud edukalt rahvusvahelisel kitarrikonkursil "Open Strings" 2002. aastal Osnabrückis Saksamaal. Nad on andnud arvukalt kontserte Saksamaal, Inglismaal, Luksemburgis, Horvaatias, Austrias, Ungaris ja Türgis ning teinud kaasa mitmetes TV-saadetes.

Väljavõte ajakirjandusest: "Viie kitarristi virtuoosne esitus käivitas publiku hulgas tõelise aplausitormi. Suurepärane ansamblimäng ning põnev lähenemine tuntud teostele nagu de Falla "Danza Espagnola" ning töötlused Hatšaturjani balletisüidist "Gajane" muutsid kontserdikülastuse nauditavaks kuulamiselamuseks," kirjutas Ruhr-Nachrichten, 16. veebruaril 2005.

Ka Eesti publik saab kuulata nii Manuel de Falla kui Aram Hatšaturjani tantsumuusikat ning Vittorio Monti kuulsat tšaardaši, aga ka töötlusi kaunist klassikast - Vivaldi, Rossini, Schuberti, Chopini ja Tšaikovski muusikast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing