Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Anneli Heinsoo eelistab soliidset ja mugavat riietust

    Anneli Heinsoo on särav ja avatud naine, kes pooldab klassikalist stiili nii oma riietuses kui ka ehetes ja jalanõudes. Tööle minnes mõtleb ta läbi, mis teda päeva jooksul ees ootab, ja vastavalt sellele valib ka riietuse. Kui ees on päev täis paberitööd, mõtlemist ja kontoris istumist, riietub ta mugavalt, mis ei tähenda aga lihtsalt teksaseid. Alati peab mingi detail soliidsemat joont lisama, sest kunagi ei tea, mis ette võib tulla.
    Kui Anneli sai ettevõtte juhiks, ei toonud uus ametikoht tema stiili erilist muudatust. "Ma olen alati armastanud kostüüme. Kuigi IT-valdkonnas riietuvad inimesed üldjuhul vabalt, on alati võimalik lisada mõni kena jakk, mis mulle meeldiva stiili alles jätab. Võib-olla ei mõjugi see hästi, kui külastad oma head klienti, keda tead vabamat riietust armastavat, ja oled ise väga rangelt riides. Ikka tahaks ju teist peegeldada. Samas arvan, et ega see riietumisele mõtlemine nüüd tegelikkuses küll nii suur teema ei ole, et selle üle pikalt pead murda. Eks ta on spontaanne ja hommikuse riietuse valik tuleb kuidagi iseenesest. Palju sõltub ka meeleolust," mõtiskleb Anneli.
    Anneli pole eriline ostleja, kuid on ikka ennast moetrendidega kursis hoidnud. On ju igast moestiilist võimalik midagi endale sobivat leida.
    "Mul on välja kujunenud kindlad kohad, kus ma ostmas käin, näiteks MaxMara kauplus. Pean oluliseks head teenindust ja mudelite ning suuruste valikut. Mul on muide üpris keeruline igast poest oma pikkusele sobivaid riideid leida. Tallinnas ma suur poeskäija ei ole, kuna aega tundub alati vähe olema." Selle eest reisidel jätab ta alati endale ühe päeva poodide jaoks. Talle meeldib just väikestes poodides käia, kus pole palju rahvast.
    Riietumisel mängib oma rolli kindlasti meeleolu ja ilm. "Kui päike tuleb välja, tõuseb põhjamaalasena ka tuju mitme kraadi võrra kõrgemale. Siis otsid midagi erksamat selga ja tahad särada," naerab Anneli. "Samas pole vahel head tuju ja siis otsid välja tagasihoidlikumad komplektid, mis on juba veidi pikemaks ajaks kappi seisma jäänud. Selline vaheldus mõjub päris hästi. Meeleoluga käib riietumine kindlasti kaasas, niipalju, kui seda saab oma töö seisukohast lubada."
    Riideid ostes kehtib Annelil reegel: pole nii rikas, et osta odavat asja. Pole mõtet osta endale midagi paariks korraks. "Armastan rohkem klassikalist stiili, see on moes läbi aegade. Ostan selliseid asju, mis sobiksid kokku olemasoleva garderoobiga. Tahan, et riideese oleks kvaliteetne ja ka vastu peaks. Kui ma näen midagi, mis mulle tõsiselt meeldib ja sobib ka suurusega, siis ma hinda ei vaata. Ja nii kalleid asju ma vist polegi näinud, mis nüüd tõsiselt ära ehmataks."
    Annelile meeldivad MaxMara tooted - nii sportlikumad riided kui ka klassikaline stiil. Nendes kollektsioonides leidub alati midagi tema maitsele. "See kauplus meeldib mulle Tallinnas kõige rohkem. Väljaspool Eestit ma MaxMara poode ei külasta, sest arvan, et olen siin oma vajalikud ostud ära teinud. Seal on hea teenindus, müüjad juba tunnevad mind, teavad, mis mulle meeldib, ja toovad ise ette. Mulle ei meeldi poes ise otsida ja näppida."
    Tal on hea meel ka Armani poe üle. Seal on võimalik selliseid pärleid leida, mis on stiilsed ja huvitavad, samas klassikalised ja võimaldavad sobitamist. Teinekord on hästi huvitav osta ka midagi täiesti teistsugust ja hakata sealt jälle mingeid uusi kombinatsioone looma. Kahju, et Tallinnas selliseid suurema valikuga firmakaupluseid vähe on." Anneli põhimõte on võimalikult säästlikult kvaliteetset garderoobi soetada.
    Klassikalist stiili pooldav naine on lasknud endale ka õmmelda. Hea koostöö oli Ülle Pohjanheimo moemajaga. "Nad on seal professionaalid ja oskavad ideid pakkuda. Ma ei teadnud isegi, mida tahan. Oskasin ainult nimetada, kus ma neid riideid kanda tahaksin. Nad ise valisid mulle stiili, kanga ja see ühtis kohe minu maitsega. Ju ma siis peegeldan sellist klassikalist stiili," on Anneli kogemusega rahul. "Mulle õmmeldi seal väga kena kostüüm, mida saab sobitada nii seeliku kui ka pükstega ning ka üks pidulikum komplekt. Hiljem veel üht-teist. Õmblemise juures on väljakannatamatu, et pead palju kordi käima proovimas, samas võid kindel olla, et vaid sinul on selline riietus."
    Anneli kuulub nende naiste hulka, kes aeg-ajalt vajavad enda hellitamist uute asjade ostmisega, sest olgem ausad - uue meeldiva asja ostmine tekitab meeleolu. "Arvan, et igal naisel, kes ostab endale kas või ilusat pesu, mida küll keegi ei näe, on pärast kohe hea tunne. Silm läheb särama!"
    Ta on ühe korra käinud puhtalt ostureisil: "Võtsin aja maha ja läksin Pariisi ostlema. Sellistel puhkudel võin ma küll täiesti ümber kehastuda ja nautida šoppamist. Muidu ma ei ole eriti poefänn."
    Anneli polegi suur ehtesõber. "Ma pole kindlasti pärlikandja. Mulle meeldib praegu väga valget kulda kanda. Teinekord ongi kahju, kui valge kuld ei sobi mõne riietuse juurde." Annelile meeldib ehteid pigem kingiks saada, kui ise osta. Abikaasale saab vihjata enne tähtpäevi, et oi, näe, mul just seda vaja ja sellist asja nägin seal. Ise ta ei raatsi ehteid osta. Samas tundub talle endalegi naljakas, et reisida tal ei ole kahju, aga ehetele ei raatsi kulutada.
    "Kingitud ehtel on nagu teine väärtus," naeratab Anneli ning näitab viimati abikaasalt kingiks saadud kaelaehet: valgest kullast ja kividega risti. Kuigi iga päeva Anneli kaelaehteid ei kanna, on see ehe nii ilus, et kannabki seda nüüd hea meelega, kuigi harva.
    Jalanõude kohta sõnab Anneli: "Jalanõusid ma ostan, kuid ma pole kollektsionäär. Sellist ladu mul muidugi ei ole nagu Carrie Bradshaw'l, aga mulle meeldib, kui mul on valikut." Ta hoiab oma jalanõusid. Need seisavad ilusti karpides ja ootavad sobiva kostüümi juurde kandmist. Hoolimata oma pikkusest on ta alati kontsi armastanud kanda. Samuti meeldivad talle riidest kõrge säärega saapad. Niipalju hoiab ennast uue kaubaga kursis, et kui midagi uut tuleb, mis meeldib, siis ostab selle endale.
    Töövälisel ajal tunneb Anneli ennast vabalt: "Nädalavahetusel ma üldjuhul ei meigi ennast, olen vabalt. Vabal ajal olen ka teksa- ja dressiinimene. Konservatiivsus ja klassikalisus on seotud ikkagi tööga, kus inimene veedab paratamatult enamiku oma päevast."
    Elurütm on kiire ja sellest kujuneb ka riietumisstiil. Viimasel ajal on välja kujunenud, et kolm korda aastas käib kogu pere reisimas. "Mida aeg edasi, seda rohkem tahad välja saada sellest kiirusest ja tempost. Kindlasti on üks puhkustest aga sportlik." Anneli jaoks on reisimine tõepoolest koht aja mahavõtuks. Reisile ei võeta tööd kaasa. "Pere jaoks peab jääma aega," ütleb Anneli kuldsed sõnad.
    "Olen suur talvefänn. Mulle meeldib nii mäe- kui ka murdmaasuusatamine." Talvel on neil kõik nädalavahetused sportlikult sisustatud, kui lund ikka jätkub. "Sel aastal hakkasime abikaasaga ka Estoloppeti sarjas osalema, seda küll esialgu lühematel distantsidel. Ma pole eriline aja peale sõitja, osalen pigem hea enesetunde saamiseks."
    Anneli on elu aeg liikuda armastanud. "Koolis olin päris edukas võistlustantsija, Eesti meistritiitleid on sellest ajast mitu. Hiljem olen olnud usin spordiklubide külastaja ja muidu looduses liikuja. Vahepeal jäi tänu lastele pea nelja-aastane paus sisse ning tagasi rongile saada polegi nii lihtne. Anneli kasvatab kolme last, vanim tütar on 17 ning nooremad õde-venda kolmene ja ühene.
    "Nüüd olen jälle tubliks hakanud ja kolm korda nädalas ma ikka teen midagi sportlikku," on ta leidnud jälle aega endale.
    Fotod: Indrek Susi
    Autor: Susan Lahesalu
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Baltic Horizoni kolm probleemi, mis mind fondi juures häirivad
Baltic Horizon Fundi kinnisvarafondi osakuhind on juba pool aastat püüdnud läbi murda 0,3 euro piirist. Kuid kuigi see tugitase hoiab hinda kukkumast, takistab vähemalt kolm probleemi sellelt tasemelt tagasi tõusta ja ülespoole liikuda.
Baltic Horizon Fundi kinnisvarafondi osakuhind on juba pool aastat püüdnud läbi murda 0,3 euro piirist. Kuid kuigi see tugitase hoiab hinda kukkumast, takistab vähemalt kolm probleemi sellelt tasemelt tagasi tõusta ja ülespoole liikuda.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.