Kolmapäev 18. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rohkem kui söögi-joogikoht

Heidi Vihma 18. mai 2007, 00:00

Clazzil on Olde Hansaga olulisemaidki seoseid kui lihtsalt naabrus - nii omanikud kui ka juhid on mõlemal restoranil samad. Olde Hansa on olnud erakordselt, lausa konkurentsitult edukas. Kellele ja milleks on mõeldud praeguseks paar kuud lahti olnud Clazz?

"Meie eesmärgiks on teha äri, head äri, aga selleks on vaja, et meil oleks palju rahulolevaid kliente. Clazzi põhiideeks on olla lisaks söögi-joogikohale ka suhtluskoht. Oleme teinud kõik selleks, et suhtlemist soodustada," tutvustab Clazzi äriideed Jukka Blomqvist, üks Clazzi ja Olde Hansa omanikest, juhatuse liige ja firmasisene konsultant.

Saale on mitu - mõni intiimsem, mõni avalikum, erineva valgustuse ja helitugevusega. Kogu majas pole ühtegi kohta, kust ei saaks mööda käia, sama teed tagasi minema ei pea, kõik on ringina ühendatud. Selle poolest erinetakse paljudest teistest Eesti restoranidest, kus arvatakse, et klient vajab privaatsust. Sujuvaks suhtluseks on oluline, et kliendid oleksid omavahel sarnased nii elustiililt kui ka suhtumiselt, et siia ei tuleks kodanikke, kes neid häiriksid. Selle jaoks on Clazzil olemas sissekutsuja-väljaviskaja.

Clazzi sihtgrupp on aktiivne restoranikülastaja, kelle jaoks restoraniskäimine on igapäevane asi. See on selline klient, kellele sissejuhatuseks pole joogikaarti vaja pakkuda - nagunii teab ta, mida aperitiiviks joob.

Clazzi sisekujunduse teinud Jaakko Puro on kujundanud rohkem kui 500 restorani. Temaga võrreldava kogemusega inimesi on maailmas väga vähe. Puro alustab restorani äriideest ja kliendist, kellele see on mõeldud. Clazzis on moodsad elemendid ühendatud traditsiooniliste ja igikestvatega, kasutatud on ainult looduslikke materjale - kivi, puitu, kangast ja nahka. Üldmulje on moodne, aga soe.

Clazz on tavalise inimese koht, siin gurmeetoitu ei pakuta. Menüü kokkupanekul ja köögi sisseseadmisel on olnud konsultandiks Juha Rantanen, rahvusvahelise kogemusega soomlane, kes varemgi osalenud Eestis restoranide käivitamisel. Toidud on traditsioonilised Euroopa köögi road, aga klassikale on lähenetud uues võtmes, igal toidul on mingi tänapäevane lisand.

Õhtuti võib Clazzis kuulda elavat muusikat, põhiliselt dþässi ja bluusi. Muusikaõhtud hakkavad olema tihti, kuid mitte regulaarselt - kontserdisaaliks Clazz ei muutu.

�rip�ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing