Legaliseerime korruptsiooni

Anne Oja 11. juuni 2007, 00:00

Paljud äriplaani koostajad ei tea praegu, millised kulutused Eesti turu hõivamisega kaasnevad ja mis tagab, et võimuvahetus juba tehtud investeeringuid ei nulliks. Hädasti oleks vaja järjekorrast etteostmise, erandite saamise ja konkurentide kõrvaldamise ametlikku hinnakirja. Selge, et monopoolseid õigusi ei saa välja anda palju. Sestap võiks monopoli ihaleja loovutada riigikassasse ka kõige rohkem. Et asi oleks aga juriidiliselt korrektne ja raamatupidamisele vastuvõetav, tuleks altkäemaks nimetada riigilõivuks. Ülikallilt lunastatavad eriõigused vähendavad tavakodanike kadedust.

Ühtlasi katsuvad vaesemad ärimehed kohe nii hea äriplaaniga lagedale tulla, et saaks hakkama ostetud eelisteta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing