Disainitud Viljandi

Mari Hiiemäe 27. juuli 2007, 00:00

Viljandi folgiga samal nädalavahetusel leiab jalutaja Viljandi kesklinnas Vabaduse väljakult huvitava fotonäituse.

Disainiaasta näitusteseeria "Disain linnaruumis" järjekordne peatükk keskendub Viljandi kesklinnapiirkonnas välja valitud argiobjektidele, mis saavad fotole fikseerituna kunstiks.

Eesti tuntud disainer Kristjan Mändmaa on leidnud näituse jaoks huvitava disainiga asju otse tänavalt. Osad leiud (näiteks kruvikesed või prügikast) võivad olla nii igapäevased ning rakenduslikud, et nende loomisloo peale möödakäija tavaliselt ei mõtle. Näitusel saab asjade-objektide disainialane olemus ning väärtus taas esile toodud.

Fotodele jäädvustatud objektid on pärit näitusepaiga ümbruskonnast. Nii fotod kui ka reaalsed objektid linnapildis on varustatud numbritega, et soovija saaks üles leida ka originaali, millest pilt tehtud.

Eesti Kunstiakadeemia disaini innovatsioonikeskuse Disainiaasta raames korraldatavad näitused püüavad esile tõsta tõsiasja, et disain on kõikjal meie ümber. Iga hoone, iga sildi, iga kruvikese taga on kellegi mõttetöö. Keegi on kusagil pead murdnud, püüdes antud eset või nähtust paremaks ja mugavamaks teha. Tähistades igapäevaobjekte meid ümbritsevas keskkonnas - ehitised, pingid, käepidemed, postkastid, sildid, telefoniputkad, liiklusmärgid jne - ning andes täiendavat informatsiooni iga eseme kohta, püütakse panna kasutajaid mõtlema esemete loomisprotsessile ning väärtustada loodut meie ümber.

Näitus Viljandi Vabaduse väljakul on avatud 26.-29. juulini. Vaata ka www.disainiaasta.ee.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing