Facio Ehituses Prisma palk

Ralf-Martin Soe 29. oktoober 2007, 00:00

Facio Ehituse keskmine brutopalk oli eelmisel aastal 10 500 krooni, mis oli 300 krooni kõrgem kui Prisma Peremarketil.

Esimeses kirjalikus vastuses kahtles Facio juhatuse esimees Toomas Tromp Äripäeva palkade võrdlemise metoodikas.

"Firma maksab töötajatele kindlasti konkurentsivõimelist palka ja põhikaadri voolavus on väike," kinnitas Tromp. Mees põhjendas teistest madalamat tasu töötajate arvutamise metoodikaga. Tema sõnul kajastuvad selles numbris kõik töötajad, ka need, kes on osalise tööajaga.

"Lühikest aega töötanud inimeste osakaal on suur, kuna tööliskaader on meil väikesearvuline. Peamine hulk inimesi töötab meil hooajaliselt või objektide kaupa. Kui need töötajad välistada, tuleb palganumber hoopis teine," lisas Tromp.

Siiski ei soovinud Tromp hiljem keskmiste palkade andmeid korrigeerida ja jäi majandusaasta aruandest tuletatud numbri juurde.

"Kuna Facio ei ole börsiettevõte, pole me seni erinevate arvude vahelistele seostele aastaaruandes olulist tähelepanu osutanud. Ilmselt on see olnud jäme viga, mille 2007. aasta aruandes kindlasti parandame," kommenteeris mees.

"Facio Ehituse AS ümbrikupalka ei maksa," kinnitas ettevõtte juht Toomas Tromp.

Ta kahtles Eesti Ehitusettevõtjate Liidu direktori Indrek Petersoni hinnangus, et ehitusel makstakse 30-40 protsenti ehitajate palgast ümbriku vahendusel. Samuti ütles Peterson septembris, et ehitustööline saab igal juhul keskmiselt kätte 16 000-17 000 krooni.

"Kui kirjatükiks läheb, ehk leiate siis võimaluse avada need autoriteetsed allikad, millele tuginedes hr Peterson leiab, et iga ehitustööline saab kätte 16 000-17 000 krooni ükskõik siis millises palgavormis," ütles Tromp.

Palgaportaali palgaotsing.ee on töötajate endi sisestatud palgaandmete alusel ehituse lihttöölise keskmine netopalk 13 380 krooni, ent 75 protsenti saab vähem kui 12 500 krooni. Ehk üle kolme neljandiku lihttöölise ei saa keskmist palka.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing