Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Dollaril selle aasta suurim kukkumine

Tõnis Oja 18. veebruar 2008, 00:00

Dollari kurss tegi möödunud nädalal selle aasta suurima kukkumise pärast seda, kui USA föderaalreservi juht Ben S. Bernanke andis vihje, et keskpank võib kehva majanduse tõttu baasintressi veelgi alandada.

Ameerika Ühendriikide valuuta langes eelmisel nädalal euro suhtes 1,2 protsenti, käies reedel ära 1,4707 dollaril euro, mis teeb USD kursiks 10,64 krooni. Eesti Pank fikseeris reedel dollari ametlikuks kursiks kahe sendi võrra kõrgema 10,66 krooni.

"Tulemas on veel intressikärpeid," sõnas Bloombergile Bank of Montreali välisvaluutade kauplemise üksuse asepresident Diane Hirschberg. "Tegemist on nõrga dollari stsenaariumiga," lisas ta.

USA keskpanga juht Ben S. Bernanke pidas möödunud nädalal ettekande senati rahanduskomisjonis, kus ta andis mõista, et kui on vaja majandust toetada, tegutseb keskpank õigeaegselt ning vajalikul määral.

Alates 18. septembrist, see on ajast, mil föderaalreserv alandas baasintressi esimest korda pärast 2003. aastat, on dollar nõrgenenud viis protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing