Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Moriyama tubamajad väikesele pinnale

ÄP 03. märts 2008, 00:00

Nüüd siis on Ryue Nishizawa büroo elamise hoopis sõna otseses mõttes tubadeks lahti võtnud ning asetanud kõik toad justkui eraldiseisvate aiamajakestena väiksele krundile kõrvuti, üksteise peale ja vahele.

Tube on toakastidest veelgi rohkem, kuna nendevaheline õueruum pole niivõrd aed kui vabaõhu elutuba. Läbipaistvus ja ruumilisus, mis nii tekib, on hämmastav. Samuti üllatavalt pole kaduma läinud ka privaatsusvõimalused, kuigi mitu peret elab koos ühel krundil.

Mõne väikemaja krundile on loodud suisa omaette valgete kastide külake. Tervik on välja tulnud elegantne, mitte mingi smurfiküla. 13 kastikesest koosnev "eramukvartal" sobitub ümbritseva tiheda ja väiksemastaabilise miljööga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing