Ravimiuuringutes liiguvad sajad miljonid

Triinu Laan 04. märts 2008, 00:00

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja Katrin Kiisa sõnul esitati 2007. aastal ametile 93 kliinilise uuringu taotlust. Neist 80 on uuringuks loa saanud, kaks taotlust on sponsor tagasi võtnud ning 11 taotlust on veel menetluses.

2006. aasta seisuga algatati igal aastal umbes 60 uuringut ja katsetustega alustas 400 inimest. Näiteks 2006. aastal liikus Eestis ravimite kliiniliste uuringute vallas kuni 200 miljonit krooni, hindas toona luude hõrenemise raviviise uurinud Pärna Kliiniku juht Ivo Valter.

Läbi aastate on Eestis valdavalt tehtud kolmanda faasi kliinilisi uuringuid ehk nn müügiloaeelseid uuringuid, kus uue ravimi toimet võrreldakse seni olemasolevate raviviisidega. Uuringuid tehakse tavaliselt Eesti suuremates haiglates, aga uuringuid teevad ka perearstid.

Uuringus ilmnenud tõsistest ravimi kõrvaltoimetest ja kõrvalnähtudest peab uuringu sponsor edastama teabe ravimiametile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing