Euroopa Komisjon uurib Eesti Arengufondi tegevust

Liis Kängsepp 08. september 2008, 00:00

"Siin peab küll kurvastama, et suitsu on, aga tuld ei ole," ütles Arengufondi nõukogu esimees Indrek Neivelt. "Nad ei ole alustanud mingit uurimist, oleme lihtsalt pidevas kirjavahetuses ja nad küsivad meie käest lisaküsimusi."

Neivelti sõnul on küsimus selles, et ajal, mil Arengufond loodi, võeti Euroopa Liidus vastu uued riigiabi reeglid ning fond peab nüüd tõestama, et riik ei anna nende kaudu kellelegi abi.

"Kuna vastavalt seadusele investeerib fond võrdsetel tingimustel koos erakapitaliga, siis mingit sisulist teemat ei ole," sõnas Neivelt.

"Vormilisi küsimusi on ja ei saa välistada, et meil tuleb seadust muuta," täpsustas Neivelt.

"See on küll jama," hüüatas Arengufondi juht Ott Pärna, kuuldes Äripäeva toimetusse laekunud vihjest, nagu uuriks komisjon fondi tegevust, kuna investeeritud on ettevõtetesse, kellel poleks õigust fondist raha saada.

"Peame Komisjoniga kirjavahetust, diskuteerime, milline investeerimisskeem võiks arengufondi jaoks tulevikus paremini töötada," sõnas Pärna, kelle sõnul vahetavad nad Komisjoniga kirju umbes iga kahe kuu tagant.

"Jah, Brüsselist kinnitati, et nende poole on pöördutud," lausus Euroopa Komisjoni Eesti esinduse suhtekorraldaja Pille Vaher. "Kuid nad ei avalikusta, kes pöördumise esitas. Juurdlus käib, kuid enne selle lõppemist ei anna komisjon mingeid kommentaare," lisas ta.

Vaher vahendas Euroopa Komisjoni konkurentsiküsimuste pressiesindaja Jonathan Toddi sõnu, kes teatas e-kirjas, et komisjon on saanud Eestist päringu Eesti Arengufondi riskikapitaliinvesteeringute kasutamise kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42
Otsi:

Ava täpsem otsing