Suurhanke tingimused sobivad Ossipenko firmale nagu valatult

ÄP 05. märts 2009, 00:00

Veebruari lõpus väljakuulutatud hankega otsib Kohtla-Järve ettevõtet, kes saab endale neljaks aastaks Ahtme ja Järve linnaosa teede ja tänavate remondi- ja hooldustööde tegemise õiguse. Lisaks hõlmab hange nende linnaosade liikluskorraldusvahendite korrashoidu, sademeveekanalisatsiooni puhastusteenuseid, haljasalade ning Raudi kalmistu hooldustöid.

Selliseid firmasid, kes teeksid korraga kõiki neid töid ja kellel oleks nõutav kogemus, ei ole palju.

Ida-Viru maakonnas riigimaanteid hooldava ASi Talter Virumaa osakonna juhataja Olari Vainokivi on veendunud, et kui iga tegevuse peale oleks korraldatud eraldi hange, tuleks pakkumisi rohkem ja Kohtla-Järve linn saaks kokkuvõttes need teenused soodsamalt.

Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo sõnul koondati eri tööd ühte hankesse harjumusest. "Meil on see nii kujunenud ja need tööd on vaja nii või naa ära teha," ütles Kollo.

Hankele kvalifitseerumise tingimus on ka, et pakkuja viimase kolme majandusaasta netokäive oleks vähemalt 300 miljonit krooni ja keskmine töötajate arv vähemalt viiskümmend. Ehk enam-vähem just samas suurusjärgus, nagu on see olnud Ossipenko firmal.

"See on maitse küsimus," ütles Kollo vastuseks, miks just sellised arvud tingimustesse kirjutati.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing