Vastuhakk kuritegudele

Signe Sillasoo 06. märts 2009, 00:00

Režissöör Tony Tyker on saanud valmis järjekordse dramaatilise põnevusfilmiga. Suurt osa tema varasematest filmidest, mille hulka kuuluvad näiteks "Parfüüm" (2006), "Taevas" (2002) ja "Lola jooks" (1998), saaks kokku võtta sõnadega kuritegevus, mõrvad, närve söövad tagaajamised ja raha jahtimised. Nii ka seekord.

Täna kinodesse jõudev film "Rahvusvaheline" viib vaataja õiguse eest seisjate ning nende vastaste, reegleid eiravate rikaste, kuritegelike ja ka osa riikide juhtnööre tõmbavate maailma.

Louis Salinger (Clive Owen), Interpoli agent, ja Eleanor Whiteman (Naomi Watts), Manhattani abiprokurör, asuvad lahendama suurt ja äärmiselt ohtlikku ülesannet. Nimelt tahavad nad panna ühte maailma kõige võimsamat panka vastutama lugematute kuritegude ees, mida on auväärse ja vastutustundliku organisatsiooni kuvandi alla juba aastaid toime pandud.

Kuna tegemist on rahvusvahelise pangaga, siis tuleb uurijatel teha jälitus- ja uurimistööd mitmel pool maailmas, et jõuda jälile ja paljastada pankurid, kes ei kohku terrori ja erinevate sõjaliste konfliktide rahastamise nimel ei mõrvade ega millegi muu ees.

"Selle filmi juures meeldib mulle kõige rohkem see, et see sarnaneb seitsmekümnendate paranoilise poliitilise trilleriga," ütles filmi kohta Clive Owen.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing