Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Swedbank ekspordib Rootsi mudeli Eestisse

Romet Kreek 25. märts 2009, 00:00

"Rootsi näite põhiõppetund, mille omandasime, on eraldada jätkuvatest pangaoperatsioonidest halbade laenude üksus," ütles Swedbanki juhatusse kuuluv asepresident Thomas Backteman intervjuus Dow Jonesile.

Kui luua eraldi juriidiline keha, siis ei ole pank surve all, et varasid müüa, milline samm hävitaks nii väärtust kui ka survestaks turgu.

Siiani on Swedbank loonud eraldi üksuse halbade kinnisvaralaenude jaoks Eestis ja Lätis ning protsess on käimas Leedus. Praegu on üksused varatud, kuid sinna võivad minna laenude tagatised. Swedbank ei ole veel kindel, kas seda on tarvis. Samas kaalutakse ka töö jätkamist pangasisese halbade laenude üksusega. Backtemani sõnul viiakse eraldi juriidiline keha sisse järgneva kolme ja poole kuu jooksul.

Swedbank on pannud asjaga tegelema umbes 150 töötajat, peamiselt krediidiriski osakonnast. Ühtlasi palgati konsultatsioonifirma ERC, mida juhib 1990ndate Rootsi pangandussüsteemi puhastamise võtmekogemusega Jan Kvarnström.

Backteman ei usu Balti riikide valuutade devalveerimisse. "Me ei näe, mida head devalveerimine teeks," ütles ta. "Me usume kindlalt, et tee, mille Balti riigid on valinud - deflatsioon koos palkade vähenemisega -, on õige tee."

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing