Antoniak: vastutan Artigu eest lõpuni

27. mai 2009, 00:00

"Ma olen valmis aitama seda vara realiseerida, et kõik saaksid nii palju tagasi kui võimalik. Ma ei ole visanud seda asja prügikasti, et saage ise hakkama, ega pannud mingit tankisti siia etteotsa," ütles Antoniak pärast pooletunnist istungit Harju maakohtu Kentmanni kohtumajas, kus pankrotiavaldus läbi vaadati.

Artigu võlgnevused eilse seisuga moodustasid kokku 254,8 miljonit krooni. Suurim võlanõudja on Swedbank, kelle ees on Artigul kohustusi 170 miljoni krooni eest. Swedbank nõudis ka pärast aasta alguses luhtunud Artigu saneerimist pankrotimenetluse algatamist. Antoniaki sõnul pank algul toetas saneerimiskava, kuid otsustavaks said eelmise aasta lõpus ja tänavu alguses toimunud turuvõnked.

Oma osa nõuab ka maksu- ja tolliamet - praeguse seisuga on tasumata makse koos intressiga 9,6 miljonit krooni.

Varade hulk, mille alla käivad nii valmisehitatud projektid Tallinnas ja lähiümbruses kui ka kinnistud, ei ületa pankrotihalduriks määratud Toomas Saarma hinnangul 130 miljonit krooni. Antoniak ise loodab paremat tulemust. "Ma loodan rohkem, kui haldur arvab. See sõltub sellest, kuidas Swedbank aega annab," tõdes Antoniak ja märkis, et korterite müügihinna kirjutab ette pank.

Kuigi Saarma leidis, et Antoniak on juhatuse liikmena oma kohustusi korrektselt täitnud, märkis ta ära Antoniaki liigse optimismi äritegevust planeerides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing