Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Võlausaldaja nõuab GILD Fund Managementi pankrotti

Anne Oja 26. august 2009, 00:00

GILD Fund Management on riskikapitalifondi GILD Arbitrage fondivalitseja. Võlausaldaja nõue tuleneb laenulepingust, mille on sõlminud fondivalitsejana AS GILD Fund Management, selgitas Elgrandet esindav vandeadvokaat Ain Kalme.

"Kuigi pole tegemist suurlaenuandjaga, ei ole GILD Fund Management vaatamata korduvalt antud tähtajale laenu tagastada suutnud. Elgrande on seisukohal, et tegemist on maksejõuetusega, mis ei ole majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutine ja esineb alus pankrotimenetluse algatamiseks," lisas advokaat.

Kalme märkis, et GILD Fund Managementi väitel peab ettevõte läbirääkimisi, konverteerimaks suurlaenud võlakirjadeks, kuid emissiooni tingimuste heakskiitmisest keeldumise puhul jääks laenuandjad ilmselt kogu summast ilma. GILD Fund Management on väärtpaberituru seaduse regulatsioonist tulenevalt kohustatud laenu tagasimaksmist korraldama fondi vara arvel ja selle ebapiisavuse korral maksma laenud tagasi oma varast, lisas ta.

"OÜ Elgrande näol on tegemist väljapressijaga, kes üritab ennast meedia abiga ja proovides fondi võlakirjaemissiooni takistada, teistest võlausaldajatest paremasse olukorda asetada," oli GILD Arbitrage'i fondijuhi Tõnno Vähi kommentaar avaldusele. Tema sõnul said nad eile peaaegu kõigi laenuandjatega laenude restruktureerimise tingimustes kokkuleppele ning on valmis lähiajal võlakirjaemissiooniga alustama. "Elgrande tegevus meid kindlasti ei takista ning väljapressimisele me ei allu," ütles Vähk.

Tema sõnul on pankrotiavaldus juriidiliselt põhjendamatu ning kahjustab võlausaldajate, sh Elgrande, ning investorite huve. "Juriidiliselt pole alust ja võimalusi laenu sel moel välja nõuda," märkis ta. Investeerimisfondide seaduse järgi ei saa riskikapitalifondi vara võrdsustada fondivalitseja varaga, selgitas ta.

OÜ Elgrande kuulub Tõnu Lembrale. Firma väärtpaberiportfelli maht oli 2007. aastal 21 miljonit krooni, 2008. aasta lõpuks sulas portfelli väärtus 13,4 miljonile kroonile, väärtpaberite ümberhindamisest sai Elgrande mullu 8,6 miljonit krooni kahjumit. Möödunud aastal oli firma kogukahjum 7,7 miljonit krooni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:11
Otsi:

Ava täpsem otsing