Solaris lõikas kriisiaegsest hinnalangusest kasu

ÄP 10. september 2009, 00:00

Solarise üks osanikke, meelelahutusärimees Peeter Rebane vastas eile aripev.ee lugejate küsimustele.

Kas Solaris läks kokkuvõttes odavamaks (ehitushindade langemine) või kallimaks (lisakulud jms), kui algselt planeeritud?

Solarise ehitushinnad on langenud. Tänu sellele oleme saanud projekti teha mitmeid parendusi. Seda nii hoone välimuse kui ka tehnilise sisseseade osas. Kogu eelarve on pea sama ehk umbes 1,2 miljardit krooni.

Kui palju on Teil sõnaõigust selle ettevõtmise puhul või domineerivad välisinvestorid?

Eesti omanike ja välisinvestorite osalus jaotub 50 : 50, seega sõnaõigus on meil endiselt tugev ja otsuseid püüame teha konsensuslikult.

Kuidas Teil õnnestus Solarise projekti rahaliselt toetama saada Saksa Aareal Bank ja Hollandi Sveafastigheter Fund? Kas huvilisi oli teisigi? Kui palju on Teie BDG Holdings keskusesse kapitali pannud?

Pakkumisi oli meil lõppvoorus laual neljalt fondilt ja kolmelt pangalt. Leidsime parimad võimalikud partnerid ning vaadates tänast olukorda Balti pangandusturul, on mul südamest hea meel tõdeda, et Solarise projekt ei sõltu mitte kuidagi siinse finantsturu tõmbetuultest. BDG Holdings on projekti ise investeerinud veidi alla 100 miljoni krooni.

Kuidas on Gild saanud niivõrd suure tüki Cinamoni kinoketist? Kas olete projektist loobumas?

Gild on Cinamonis suuraktsionär, kuna on ka projekti peamine investor. Olen Cinamoni kinoketi taga olnud selle ideest ja asutamisest saadik ning plaanin ka edaspidi kinoketti nõu ja jõuga igati toetada. Projektist loobunud ei ole. Cinamonil on väga tugev kontseptsioon ning ettevõttel poleks eelmisel aastal ka probleeme tekkinud, kui üks siinne kommertspank oleks oma kohustusi täitnud.

Kas Solaris muudab Tallinnas konverentsituru seisu?

Kindlasti täidab Solaris Tallinna konverentsiturul seni kõige probleemsema tühja koha - kuu aja pärast on Tallinnas lõpuks ometi korralik koht suurte, ligi 2000 osalejaga rahvusvaheliste konverentside võõrustamiseks. Meie fookus on suurematel konverentsidel ja üritustel, me ei võta kelleltki leiba ära, vaid loome täiendavat konverentsiturismi.

Kuidas on Teie äri mõjutanud see, et olete Keskerakonna liige? Ja kuidas olete Teie mõjutanud Keskerakonna majanduspoliitikat?

Kuna ma ei ole poliitikas aktiivselt tegev, siis ei ole minu kuulumine erakonda äri mõjutanud. Minu esmane eesmärk on kultuuripoliitika kohta nõu anda.

Kas Keskerakonna kongressid hakkavad nüüd toimuma Solarises?

Seda peaks erakonna käest küsima. Kui peate silmas Nokia kontserdimaja, siis seda saali saavad soovi korral kõik erakonnad rentida.

Kes on järgmine Madonna masti artist, kelle Eestisse toote?

Madonna on omaette kategoorias, tema masti artiste on maailmas väga vähe. Üks artist, kes lauluväljaku täis müüks ja keda oleme juba aastaid proovinud Eestisse tuua, on U2... aga eks ole näha, kas Bono Tallinna tulek Madonna valguses ka kunagi õnnestub.

Milline on Teie järgmine suur väljakutse, kui Solarise keskus on valmis?

Minu isiklik väljakutse on filmindusse rohkem sukelduda. Eelmisel kevadel Los Angeleses alustatud režissööriõpingud tahaks lähiaastatel lõpuni viia. Ärilises vallas arendada BDGd edasi. BDG saab ju lähiajal 15aastaseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 18:58
Otsi:

Ava täpsem otsing