Vene miljardär soovib osta Krediidipanga emafirma

Fredy-Edwin Esse, California 24. jaanuar 2011, 16:30

Vene miljardärile Mihhail Fridmanile kuuluv Alfa Group ütles täna avalikult välja, et soovib omandada 100%-se osaluse Bank of Moscows, mis on ühtlasi ka Eesti tegutseva Krediidipanga suurim aktsionär 49%-se osalusega.

Tänase uudise peale hüppas Bank of Moscow aktsia 33%, mis on panga suurim päevasisene tõus üldse, kuigi kella 16.00ks oli aktsia tõus taandunud 19% peale.

Fridmanile kuuluv Alfa Bank on Venemaa suurim erapank, kes soovib osta Bank of Moscowst täiendavad 46,5%, mis kuuluvad Moskva linnale ning müüakse avalikul oksjonil, vahendab Bloomberg.

Samas on Alfale ka konkurent tekkinud riigi omanduses oleva VTB Groupi näol, kes on samuti linna poolt müüdavast osalusest huvitatud, ütles Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin novembri lõpus. Väidetavalt olla VTB valmis kulutama 3,3 miljardit dollarit osaluse soetamiseks.

Moskva linnale kuulub otse ja läbi teiste firmade 64% Bank of Moscowst. Fitch Ratings kärpis kõigest päev pärast Moskva endise linnapea Juri Luškovi vallandamist panga reitingu väljavaate negatiivseks. Agentuur põhjendas otsust murega, et Luškovi administratsiooniga seotud firmad ei pruugi enam panka toetada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing