Tartu Veevärk mattis raha Luterma võlakirjadesse

Silvia Kruusmaa 02. veebruar 2011, 09:36

Enam kui 6,3 miljoni krooni väärtuses on linnaettevõte Tartu Veevärk soetanud Oliver Kruuda pankroti äärel valdusfirma Luterma võlakirju, mis pidanuks olema madala riskiga, kuid tõotavad hiigelkahju, kirjutab Tartu Postimees.

Tartu Veevärgi teatel paigutati vaba raha Luterma võlakirjadesse 2008. aasta suvel, kui osteti 404 000 euro (6,3 miljoni krooni) väärtuses võlakirju. Nen­­de lunastamise tähtaeg jõudis kätte eelmise aasta sügisel, siis sai Tartu Veevärk kirjaliku kinnituse, et Luterma lunastab võlakirjad pärast kommivabriku Kalev müügist teenitud raha laekumist, kust siiski raha ei tulnud.

Tartu linnavalitsus kui veevärgi üldkoosolek oli äpardunud rahapaigutust kommenteerides võrdlemisi tagasihoidlik, põhjendades, et ei ole asja veel arutanud, aga põhjendatud küsimusi on palju.

Tegelikult on veevärk rahapaigutusi "madala riskiastmega finantsinstrumentidesse täiendava raha teenimiseks" teinud juba aastaid, näiteks on Tartu Veevärk  soetanud väga erinevaid võlakirju Tartu linna omadest kuni Fiati kontserni omadeni. Linnaettevõttele on kuulunud ka 174 730 Alta võlakirja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 10:39
Otsi:

Ava täpsem otsing