Ajakiri: SEB fond Ida-Euroopa parim

Silvia Kruusmaa 07. veebruar 2011, 13:27

SEB Tallinnas baseeruv Ida-Euroopa aktsiainvesteeringute meeskond teenis teist aastat järjest kõrge auhinna Saksamaa suurimalt majandusajakirjalt €uro.

Mulluste tulemuste põhjal osutus Ida-Euroopa fondide kategoorias tugevaimaks SEB Eastern Europe Small Cap Fund, mida juhib SEB Varahalduse fondijuht Sander Danil.

„On heameel tõdeda, et meie suhteliselt unikaalset toodet on märgatud ka laiemalt kui vaid Rootsis, kust pärineb seni meie suurim investorite baas. Fondi eelmise aasta heale tulemusele aitas tugevalt kaasa suhteliselt suur varade osakaal Venemaa väike- ja keskmiste firmade aktsiates, mis näitasid sealsete suurfirmadega võrreldes oluliselt paremat tootlust,“ kommenteeris Danil.

Danili sõnul pandi eelmise aasta tulemusele aluse 2009. aastal, mil fond soetas mitmeid aktsiaid, mis olid finantskriisi tagajärjel järsult langenud, kuid millel oli pikemaajaliselt tugev kasvupotentsiaal. Sektorite lõikes olid eelistatud firmadeks eelkõige infrastruktuuriga seotud valdkonnad, nagu transport, ehitus ja materjalide tootmine. "Nüüd, kus regiooni majandus on taastumas, on väikefirmadel endiselt head võimalused suurfirmadest kiiremini kasvada - peamiselt tänu suuremale paindlikkusele reageerida kiiresti turu muutustele ja vajadustele,“ ütles Danil.

2009. aasta kokkuvõttes jõudis majandusajakirja €uro Vene fondide kategoorias auhinnalisele kolmandale kohale Sulev Raiki poolt juhitav SEB Russia Fund.

Lisaks SEB Ida-Euroopa aktsiafondidele, mille varade maht ületab 1,6 miljardit eurot, haldab SEB Varahaldus veel kohalike pensioni- ja muude fondide ning kliendiportfellide vara enam kui 500 miljoni euro ulatuses.

Ajakirja €uro ning Saksa juhtiva meediagrupi Axel Springer poolt korraldatav konkurss €uro Fund Award tõstab esile parima tootlusega fonde eri kategoorias. Konkursil osaleva fondi maht peab olema üle 20 miljoni euro ning see peab olema registreeritud müügiks Saksamaal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. February 2011, 13:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing