LVM: tänavu tuleb kinnisvaratehinguid rohkem

Katre Pilvinski 13. veebruar 2011, 13:37

LVM kinnisvarabüroo juhatuse liige Ingmar Saksing usub, et tänavu kasvab kinnisvaratehingute arv võrreldes 2010. aastaga.

"2011 kinnisvaraturg toob koos majanduse arenguga mõõduka, loodetavasti mitte liig-emotsionaalse, kasvu. 2011 tehingute arv võrreldes 2010 kasvab," prognoosis Saksing.

Ta lisas, et kinnisvarahinnad pigem pisut kasvavad, kui et jäävad stabiilseks. "Tõenäoliselt on tegemist pigem ühekohaliste numbritega, kuigi tahaks loota suuremat kasvu. Kindlasti annavad 2011 turule väiksema varju sundmüügid, kuna alanud majanduse paranemine on ühel või teisel moel sundenampakkumisele minevate objektide hulka vähendanud."

"Teisalt suureneb pakkumine päris uute kinnisvaraprojektide näol. Soomlastest ostjate kõrvale lisanduvad venelased. Samas ei saa nende osa kindlasti veel mitte nii valdavaks, kui põhjanaabrite oma. Teisalt võib seda oluliselt muuta viisaküsimuste lahendamine Venemaaga," rääkis Saksing.

"Oodata võib investorite huvi kasvu pigem tootmis- ja laopindade osas, mis on seotud ekspordi potentsiaaliga. Lisaks piirangute kaotamisel suuremate põllumaade osas," rääkis ta ärikinnisvara turust.

"Kaubandus- ja büroopindade osas võib oodata tehinguid hinnatud asukohas paiknevate püsiva rahavoo ja pikaajaliste üürilepingutega objektidega, mis veel siiani müümata või mis osas on eelmise aasta jooksul oluliselt täituvust parandatud. Uute suurte kommertskinnisvara projektide alustamine on 2011 julgete maailm," lausus Saksing.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2011, 13:39
Otsi:

Ava täpsem otsing