Gild Arbitrage'i osaku väärtus kahanes veerandi võrra

Piret Reiljan 17. veebruar 2011, 00:00

Gild Arbitrage'i suuromaniku, juhi ja fondivalitseja Tõnu Peki sõnul on laenuandjad juba üle poole rahast tagasi saanud.

Fondi osakuomanikud ei saa seni varade müügist sentigi, kuni kõik fondi võlad pole tagasi makstud.

"Oleme tagasi maksnud keskmiselt 56% investorite algsetest laenusummadest," selgitas Pekk. Ta lisas, et individuaalselt investorite tagasisaadud summad erinevad, kuna investeeriti erinevatel aegadel ja erinevate tagatistega.

Eelmise aasta lõpu seisuga ulatus laenuandjate kogunõue Peki sõnul 15,3 miljoni euroni (239 miljoni kroonini).

Praegu pole Äripäevale teada, millised varad üldse portfellis alles on, mida veel edaspidi realiseerida saab. Arvata võib, et alles on kindlasti fondi suurim investeering Armeenia kaevanduste uurimislitsentsidesse, mille väärtus ja saatus on seni olnud kõige ettearvamatumad.

Mullu oktoobris kirjutas Äripäev, et Gild Arbitrage'i puhasväärtusest on pärast 2009. aasta viimase kvartali allahindlusi järel vaid riismed ehk vähem kui paarsada miljonit krooni - fondi puhasväärtus langes 546 miljonilt 182 miljonile kroonile. 2010. aasta esimese poolaastaga vähenes fondi puhasväärtus veel 8 miljoni krooni võrra.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing