Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

SEB: Riho Undi ainuke ärihuvi on SEBs

Hannes Sarv 20. veebruar 2011, 11:48

SEB grupi Rootsi pressiesindaja Ola Kallemuri sõnul on SEB Eesti juhi Riho Undi ainuke ärihuvi seotud SEBga.

Järgneb Kallamuri saadetud vastus Äripäeva küsimustele: „Riho Undi ainuke äriline huvi on SEB-s. 2005ndal aastal aitas Riho Unt lähedast perekonnasõpra kinnisvarafirma loomisel, mille juurde kuulus ka sõbrale antud väike isiklik laen, mis ei olnud seotud SEBga. Selle algse toetuse kõrval pole Riho osalenud selles ettevõttes ei osanikuna ega teisiti. See ajalugu on (meile – toim) hästi teada ega puuduta SEBd.“

Rootsi SEB grupi pressiesindajale saadetud küsimustes soovisime teada, kas Undi osalemine ettevõtluses on SEB peakontorile teada ja palusime selgitada, millised on SEB grupis panga juhtivtöötajatele seatud piirangud ettevõtluses osalemisel.

Äripäev avaldas reedel artikli, milles kirjutasime, et SEB Eesti juhil Riho Undil on varjatult huvid väikeses reklaamifirmas OÜ SalesForce, mis olnud eelnevatel aastatel mitmes kampaanias ka SEB partner. Samuti OÜ SalesForce asutatud ehitusfirmas OÜ Ehitusüksus. Undi sõnul loobus ta osalusest OÜs SalesForce juba 2004. aastal ega oma nimetatud ettevõtetes varjatud osalusi. Ometi tegi ta OÜ Ehitusüksus asutamisel enda arvelt 40 000 krooni suuruse osakapitali sissemakse ja firma registreeriti toona tema korteriga samale aadressile. Äripäeva informatsiooni kohaselt ei loobunud Unt 2004. aastal osalusest, vaid tõstis selle tuttava nime taha varju. Unt eitas seda ja selgitas, et andis tuttavatele firma asutamisel laenu ning lasi ettevõtte registreerida enda aadressile, kuna tuttaval puudus Tallinnas elukoht.   

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2011, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing