Ettevõtja: Eestis on hakatud kiirgusmõõdikuid rohkem ostma

Kaisa Tahlfeld 17. märts 2011, 00:00

"Meie Jaapanisse ei ekspordi kahjuks, aga Jaapani sündmuste valguses on Eestis hakatud neid mõõdikuid rohkem ostma. Tavaliselt neid nii ei osteta ja kiirgust tavaliselt ei näe või ei tunne, aga paar seadet päeva kohta nüüd müüme, huvi kasvab ja küsitakse aina rohkem," märkis Punning. Sündmuste arenedes on ettevõte arutanud ka võimalust käivitada uus mõõteseadmete partii.

Soomes tegutsev kiirgusmõõtjate valmistaja Kata-Electronics saadab praegu kiirkorras mõõtjaid Jaapanisse. "Saatsin sinna kaastundeavalduse. Esialgu ei tulnud mingit vastust, siis tuli tellimus," rääkis ettevõtte asutaja Kauko Tanskanen.

Esmaspäeval telliti Kata-Electronicsilt kiirgusmõõtjaid sama palju kui muidu terve kuuga ehk sada tükki. Ettevõte saadab esimesed mõõtjad Jaapanisse veel sel nädalal. Järgmine saadetis läheb teele kohe järgmisel nädalal.

Perefirma paneb ise kiirgusmõõtjaid kokku. Toodete valmistamine sõltub allhankijate suutlikkusest kasvanud nõudlusele reageerida.

Tanskanenid rajasid perefirma pärast Tšernobõli tuumajaama õnnetust, enne oma firmat töötas Tanskanen Soome kiirguskaitsekeskuses.

Tanskanen on kindel, et jaapanlasi ähvardav oht põhjustab edaspidigi suuremat nõudlust kiirgusmõõtjate järele, kirjutas eile Kauppalehti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing