Keskerakond nõuab Riigikohtus valimistulemuste tühistamist

Kadrin Karner 25. märts 2011, 10:12

Keskerakond palub Riigikohtul tunnistada kehtetuks äsjaste riigikogu valimiste tulemused, viidates e-hääletuse ebausaldusväärsusele.

„Keskerakonna kaebus põhineb asjaolul, et e-hääletus ei ole usaldusväärne ega kontrollitav ning selle protseduur ei ole ligilähedaseltki ühetaoline valimisjaoskonnas hääletamise protseduuriga,” selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, „kaebuse esitamise tingisid suuresti Paavo Pihelgase (noormees, kes väitis telesaates "Pealtnägija", et e-hääletus on manipuleeritav ja mitteusaldusväärne-toim.) rahuldamata jäetud kaebused, kus oli tõestatud, et e-hääletuse protseduuri on võimalik hääletaja teadmata manipuleerida.” 

Toobal võrdles ebaturvalist e-hääletust suvalistesse kohtadesse asetatud valveta valimisikastidega, kuhu hääletajad valimispäeval oma hääle viia saavad. Olukorras, kus valimiste läbiviimise protseduuri puuduse tõttu puudub riigil kontroll ja informatsioon isegi selle kohta, kas valija poolt antud hääl on üldse antud ja kas see jõudis või ei jõudnud valimiskomisjonini, ei saa rääkida demokraatlikke põhimõtteid järgivate valimiste läbiviimisest," ütles Toobal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2011, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing