ELi rahandusministrid tahavad pankadele ennetavat restruktueerimisvalmidust

Anne Oja 10. aprill 2011, 10:39

ELi rahandusministrid arutasid laupäeval keskpankade presidentide ning IMFi ja OECD juhtidega kriisist väljumist ja pankade ennetavat restruktureerimisvalmidust.

EL rahandusministrite mitteametliku kohtumise teisel päeval keskenduti Budapestis keskpankade presidentide, Euroopa Komisjoni rahandusvoliniku, Euroopa Keskpanga presidendi ja IMFi ning OECD juhtidega majanduse ja finantsstabiilsuse väljavaadetele, edastas rahandusministeerium.

EL ja maailmamajandus on tugevnemas, kuid rahuloluks veel pohjust pole. Rõhutati, et riigivõlakirjade ja pankade olukorraga riske tuleb näha terviklikult koos. Esmajärjekorras tuleb keskenduda EL keskmise riikliku võlakoormuse (ca 90% SKPst) alandamisele ning rangetest põhimõtetest lähtuvalt ellu viia EL panganduse tugevustest. Panganduse tugevustesti tulemustest sõltuvalt peab juba ennetavalt tagama restruktureerimisvalmisoleku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. April 2011, 10:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing