Swedbank Hansapanga asutajate vastu kohtus

Birjo Must, Anne Oja 19. aprill 2011, 07:08

Swedbank on esitanud Hanspanga ühe asutaja Andres Saame suurosalusega Toompeamaja ASi vastu hagi.

Kohtuvaidluse sisuline arutamine algab juunis.

"Toompeamaja ei ole täitnud oma garantiikirjast tulenevaid kohustusi ja seetõttu on asi jõudnud sinnamaale, kus ta hetkel on,“ teatas Swedbank pressiesindaja vahendusel lisades, et midagi rohkem kommenteerida pole võimalik.

Toompeamaja väikeomanik ja juhatuse esimees Einar Entsik selgitas, et Toompeamaja ja Swedbanki vahel on eriarvamused Mennel Grupp OÜ ja Swedbanki vahel sõlmitud laenulepingu garantiikirjast tuleneva garantiisuhte kehtivuse ja suuruse osas. Garantiikirjast tulenev võimalik nõue on tema kinnitusel 4 miljonit krooni. Swedbank nõuab aga kohtu kaudu 1 miljonit eurot ehk 15,6 miljonit krooni.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2011, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing