Ravimitootjad: meieta on arstide täiendkoolitused pea võimatud

Kadri Jakobson 19. mai 2011, 17:46

Arstide Liidu seisukoht, et tulevikus võiks arstide väliskoolitustel osalemist toetada vaid tööandja ja/või sõltumatute fond, on ravimitootjate liidu juhi Riho Tapferi sõnul vajalikul määral võimatu.

„Mis puudutab väliskoolitustel osalemise rahastamist läbi tööandja, siis see oleks parim lahendus, aga paraku ei ole see tänase tervishoiurahastamise juures vajalikul määral lihtsalt võimalik,“ ütles Tapfer. „Kõrgel tasemel arstiabi koos täiendõppe ja vajaliku koolitusega ilma rahata ei saa. Seniks, aga on ravimitööstuse tugi ja abi osalisekski toeks arstide täiendustel-koolitustel nii läbi sõltumatute fondide kui ka sponsorlepingute.“

EAL volikogu tegi ka ettepaneku, et edaspidi võtaksid arstide pädevust hindavad erialaseltsid koolituspunktide arvestamisel arvesse ainult rahvusvahelisi koolitusi, millel on pädeva organisatsiooni (UEMS/EACCME, AMA) akrediteering, ja kohalikke koolitusi, mille korraldaja on sõltumatu osapool – arstide organisatsioon, haigla, Tartu Ülikool, ravimiamet – ja muid koolitusi, millel on erialaseltsi akrediteering.

Tapferi hinnangul annab erialase pädevuse arstile Eestis siiski Tartu Ülikool. „Seda ei saa juurde anda ega vähemaks võtta erialaselts või mõni muu liit või ühendus,“ ütles ravimitootjate esindaja. Tapfer lisas siiski, et erialaseltside soov hinnata mingi aja tagant arstide pädevust on kindlasti hea.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2011, 18:40
Otsi:

Ava täpsem otsing