Kristjan Hänni: kartused said kinnituse

Alyona Stadnik 01. juuni 2011, 15:24

Kawe Kapital juhatuse liikme Kristjan Hänni sõnul said kinnitust kartused, et lühiajaliselt Nokia probleemid pärast kokkulepet Microsoftiga pigem suurenevad. 

Hänni märkis, et esimesed Microsoftiga koostöös tehtavad telefonid jõuavad turule eeldatavasti aasta lõpus ning siis saab esialgse pildi, kuidas tarbija need vastu võtab. "Kui positiivselt - võiks see Nokia aktsia taas tõusule aidata. Enne seda jääb aktsia tõenäoliselt volatiivseks."

Selle aja jooksul võib aga esineda veelgi madalamaid hindu. Pikemas perspektiivis on koostöö Microsoftiga Nokiale õige valik ja aktsiat tasub osta, lisas Hänni. 

See, et Nokia tühistas kõik eelnevalt antud prognoosid on Hänni arvates tarvilik, kui nad ei suuda piisavalt täpselt prognoose paika panna. Hänni koguportfellist moodustavad Nokia aktsiad alla 3%.

Nokia andis eile kell 15.00 nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas käibe- ja kasumihoiatuse. Sõltuvalt teise kvartali prognoosidest pole Nokia sõnul enam kohane anda välja 2011. aasta kasumi- ja käibeprognoosi, millega seonduvalt tühistas ettevõte terveks aastakse tehtud prognoosid. Samas lubab mobiiltelefonide tootja investoritele, et ettevõte jätkab lühiajaliste kvartaliprognooside andmist. Nokia aktsia kukkus eile 13,2%, tasemeni 5 eurot. Ettevõte avaldab oma teise kvartali tulemused 21. juulil.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2011, 12:28
Otsi:

Ava täpsem otsing