USA börs: uus nädal algas indeksitele lootustandvalt

Maarja-Liis Mitri 28. juuni 2011, 00:09

Pärast kolmepäevast langust näitavad aktsiad USA-s jälle tõusunumbreid. Kolm olulisemat indeksit lõpetasid kõik täna plussis, samas kui nafta hind langeb edasi.

Kui reedel olid peamised langejad tehnoloogiaaktsiad, siis täna täitsid viimased kasvuvedaja rolli. Nasdaqi koondindeks tõusis 35,39 punkti  (+1,33%) tasemele    2 688,28.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas esmaspäeva 108,98 punkti kõrgemal (+0,91%), saavutades taseme 12 043,56. Indeksi alla kuuluvast kolmekümnest ettevõttest 26 lõpetasid päeva tõusuga. S&P 500 tõusis 11,65 punkti (+0,92%), jõudes tasemele 1 280,10.

Päeva silmapaistvamate tõusjate hulgas olid näiteks Microsoft ja Amazon.com.

Microsofti aktsiahind tõusis 3,7 protsenti 25,20 dollarile pärast seda, kui firma teatas, et sõlmis litsentsilepingu kaitsesüsteemidele spetsialiseerunud ettevõttega General Dynamics. Lisaks mõjutas tõusu ka USA Ülemkohtu otsus näidata punast tuld California osariigi seadusekavale keelata vägivaldsete videomängude müük alaealistele. Microsoft oli olnud üks seaduse vastastest.

Teisipäeval on Microsoftil kavas teatada Internetis kättesaadavast Office'i tarkvara versioonist.

Amazoni aktsia hakkas tõusma, kui investeerimispank Morgan Stanley pani ettevõtte oma parimate aktsiaideede nimekirja. Ühtlasi tõstis pank Amazoni aktsia hinnasihi 245 dollarile, mis on varasemast 20 dollarit kõrgemal. Pank peab Amazoni  online-kaubanduse liidriks, kes suudab edukalt turuosa pärast võistelda nii tavaettevõtete kui ka teiste Interneti-firmadega, ning ennustab firmale tugevat tulude kasvu.  Amazon lõpetas päeva 4,52 protsendilise tõusuga ja aktsiahinnaga 201,25 dollarit.

Ka pankade aktsiad olid tõusuteel ja seda eelkõige tänu nädalavahetusel Šveitsis Baselis saavutatud kokkuleppele, mis paneb suuri rahvusvahelise tähtsusega panku oma reserve kasvatama, et stabiliseerida maailma finantssüsteemi ja suurendada kriisikindlust.

Dollar langes Inglise naela ja euro suhtes, aga tõusis jeeni suhtes. Augustikuise tähtajaga kullafutuuride hind langes 4,5 dollarit, jäädes püsima 1 496,40 dollaril untsi kohta.

 Nafta hind lõpetas New Yorgis 90,61 dollaril ehk 4 kuu madalaimal tasemel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2011, 00:09
Otsi:

Ava täpsem otsing