Luik: lahkus tööstur ja kaubandustegelane

Silvia Kruusmaa 09. juuli 2011, 14:25

Andres Sarri tõusis majandustegijana orbiidile 1990. aastate alguses, mil ta noore tööstusjuhina võitles Tallinna Ekskavaatoritehase erastamise eest ning võitis, edestades oma pakkumisega nn. punadirektoreid, meenutas Ekspress Grupi suuromanik Hans H Luik.

Eks-kaubamaja loomise järel kujunes Andres Sarri suurimaks läbilöögiks AS Saksa Auto loomine, mille karismaatilised juhid viisid Volkswageni läbimüügi Eesti automüügi tippu, rääkis Luik Delfile.

"Muheda loomuga organiseerijana sobis Sarrile vabal ajal hästi tegevus jahiliidus, muu hulgas viis Sarri laia jahisõpruskonda safaridele kaugetes Aafika savannides. Ühest taolisest eksootilisest sõidust sai alguse ka pikalt kestnud ja palju tuska tekitanud kaitsepolitsei uurimine ning kuigi Sarri puhul uurimine lõpetati, sest ei tuvastatud omakasulist tulu nendest tegevustest, räsis mainekaotus ärimeest psühholoogiliselt rängalt. Sõbrad, kes Andrest neil päevil külastasid, nägid südika firmajuhi asemel murelikku meest, kelle kehakaal ja tervis talle endale ja lähedastele jätkuvalt suurenevat muret valmistasid," lausus Luik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2011, 16:37
Otsi:

Ava täpsem otsing