Hispaania, Itaalia laenamiskulud kallinesid

Rainer Saad 26. juuli 2011, 16:51

Hispaanialt ja Itaalialt nõudsid turud kõrgemaid laenamiskulusid kui mõlemad riigid müüsid enda lühiajalist võlga. 

Hispaania kolmekuulise võla tootlus tõusis võrreldes möödunud korraga 1,568%-lt 1,899%-ni. Kuuekuulise võla tootlus kerkis 1,776%-lt 2,51%-ni. Itaalia kolmekuulise võla tootlus tõusis võrreldes möödunud korraga 1,988%-lt 2,269% -ni, vahendab The Wall Street Journal.

„Ei ole positiivne, et Hispaania ja Itaalia pidid maksma kõrgemat tootlust lühiajaliste laenude eest,” ütles ING strateeg Alessandro Giansanti. „Aga isegi peale Kreeka kokkulepet ei ole turud just eriti kindlad.”

Itaalia 10-aastase võlakirja tootlus kerkis täna 5,7%-ni, Hispaania 10-aastase võlakirja tootlus üle 6%. Giansanti ütles, et võlakirjade tootlused tõusid, kuna Itaalia ja Hispaania pidid maksma kõrgemaid laenamiskulusid enda lühiajaliste laenude eest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2011, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing