Maksumaksjad on tänavu jätnud tasumata 28 mln eurot

Katre Pilvinski 28. juuli 2011, 09:10

Maksu- ja tolliamet tuvastas I poolaastal läbiviidud kontrollitegevuste tulemusel, et maksumaksjad jätsid deklareerimata ja tasumata makse kokku 28 miljoni euro ulatuses.

MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik:” Valdavaks on endiselt käibemaksualased rikkumised ning käibemaksupettused ja seda 70% ulatuses, sh ka fiktiivsete arvete kasutamine. Maksu- ja Tolliameti riskianalüüsi tõhusust näitab see, et 88% kontrollidest lõppesid maksukohustuse muutmisega.”

I poolaastal lõpetati ligi 300 ümbrikupalga juhtumi kontrolli, mille tulemusel määrati juurde täiendavaid makse ligi 1 miljon eurot. Eraldi on maksuhalduri tähelepanu all ümbrikupalgad ehitussektoris ja selleks tehakse ka vaatlusi ehitusobjektidel.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. July 2011, 09:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing