Kärsna: hinnatõusuga investeeringuraha koguda on vale

Anne Oja 30. juuli 2011, 19:53

Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta ega kompenseerida sellega riigi madalat maksukoormust, rääkis ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

"Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta. Ma arvan, et see on vale viis maksutõusuks," sõnas Kärsna. Ta selgitas, et Eestis on aastaid räägitud maksukoormuse langetamisest. Eesti on väike riik ja siin on tegelikult kõik kallim, kui mujal. Et riigina toime tulla, ei tohiks maksukoormus kukkuda alla 36%, aga vale viis on raha koguda elektri hinna tõstmisega, lisas ta.

Riik on omanikuna võtnud Eesti Energiast korduvalt dividende. Nüüd on Eesti Energial vaja investeerida, kuid selle peab omaniku asemel kinni maksma elektrienergia tarbija. Äripäev küsis, mida arvatakse Eestis toimuvast varjatud maksukoormuse kasvust elektrihinna tõusu kaudu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2011, 11:08
Otsi:

Ava täpsem otsing