USA senat kiitis kava lõpuks heaks

Rainer Saad 02. august 2011, 21:00

USA senat kiitis heaks võlalimiidi tõstmise kava, et vältida maailma suurima majanduse katastroofilist maksejõuetust.

Senatis vastu võetud plaan näeb ette riigivõla piiri tõstmist 2,4 triljoni dollari võrra.  Plaan näeb ette ka 2,1 triljoni suurust kärpekava. Võlalimiidi tõstmise kava poolt hääletas 76, vastu 24.

Tõstes Ameerika 14,3 triljoni dollarilist laenamislimiiti vähendatakse riski, et USA ei saa võtta laenu, et tasuda oma kohustusi.

Maailma suurima võlakirjade fondi PIMCO üks juhte Mohamed El-Erian ütles, et nüüd keskendutakse USA võimalikule reitingukärpele ja kõikidele kahjulikele mõjudega, mis tõi endaga kaasa nääklemine võlalimiidi tõstmise pärast. 

USA rahandusministeeriumi juht Timothy Geithner ütles telekanal ABC-le, et ta ei tea, kas Ameerika reitingut kärbitakse või mitte: „See otsus ei ole minu teha,” ütles Geithner ning ütles, et tunneb muret Ameerika usaldusväärsuse pärast rahvusvahelisel areenil seoses võlavaidluse pärast. 

Ajalehe Wall Street Journal hinnangul jätab kokkulepe kõigest selle ümber valitsenud draamast hoolimata raskeimad küsimused vastuseta. Kulukärped on paika pandud, kuid täpsemad detailid  - kust mida kärbitakse - jäetud kongressi komiteedele otsustada.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2011, 13:08
Otsi:

Ava täpsem otsing