Börs aasta madalaim

Fredy-Edwin Esse, California 19. august 2011, 16:51

Tallinna börs lõpetas päeva ja nädala punases, mille tulemusel on meie kodumaine indeks kukkunud läinud aasta augustilõpu tasemele.

Nasdaq OMXT indeks lõpetas reedese kauplemispäeva 563,02 punkti peal, kukkudes tänasega 3,66%. See tähendab ühtlasi seda, et viimati oli indeks sedavõrd madalal aasta tagasi - 24. ja 25. augustil, kui indeks püsis 551 punkti peal.

Kauplemine oli täna üsna aktiivne, sest tehinguid tehti ligi tuhat - 933. Samas 1,36 miljoni eurone käive jäi augusti alguse volatiilsetele päevadele alla. Kukkuva Euroopa turgude taustal suutis omamoodi kurioosumina tõusta Riia börs 0,26%. Samas nende börsi käive jäi enam kui kümnekordselt alla Tallinnale.

Ühtegi tõusvat aktsiat täna Tallinnas näha ei saanud ning väikegi lohutus Baltika ja Trigoni aktsionäridele on see, et nende väärtpaber püsis muutumatuna. Suurim kukkuja oli täna Nordecon (-6,60%) ning viieprotsendise langusega järgnesid Arco Vara, Ekspress, Merko, Olympic ja Tallink.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2011, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing