Advokaat Kaasik ja endine linnaametnik Õispuu süüdi pistiseasjas

Kadrin Karner 22. august 2011, 13:18

Harju Maakohus tunnistas täna Viktor Kaasiku süüdi pistise andmises ja Toomas Õispuu pistise võtmises.

Lisakaristusena mõisteti Kaasikule kolmeks aastaks töötamise keeld eraõiguslikus juriidilises isikus ametikohal, kus talle on pandud haldamis-, järelevalve-, juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded, teatas Harju maakohus.

Õispuule mõisteti lisakaristusena sama pikaks ajaks töötamise keeld riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuses või avalik-õiguslikus juriidilises isikus ametikohal, kus talle on pandud haldamis-, järelevalve-, juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded.

Õispuu karistuse katseaeg hakkab kulgema alates kohtuotsuse kuulutamise päevast s.o tänasest.

Kohtu poolt kinnitatud kokkuleppesse märgiti, et pistisena saadud raha maksis Õispuu Kaasikule tagasi. Süüdimõistetud peavad tasuma riigituludesse sundraha ja menetluskulud.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt lubas Viktor Kaasik 31. jaanuaril 2011 Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ruumides ametliku vastuvõtu ajal ja andis 3. veebruaril 2011 Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja Toomas Õispuule pistisena soodustingimustega laenu summas 10 000 eurot vastutasuna selle eest, et Õispuu oma ametikohast tulenevatest tööülesannetest korraldaks Tallinna Linnaplaneerimise Ametis OÜ-le Alfa Property kuuluva Tallinnas Paldiski mnt 50 asuva kinnistu detailplaneeringu menetlust.

Pistisena käsitletav laen vormistati Õispuu ja Kaasiku vahel laenulepinguna, mille tingimused olid oluliselt soodsamad võrrelduna Eesti Vabariigis keskmiselt antavate lühiajaliste laenude tingimustega.

Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna Ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju Maakohtule 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus kohtus tutvuda kohtuotsusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2011, 16:38
Otsi:

Ava täpsem otsing