JPMorgani juht: pangandusreeglid on USA vastu

Fredy-Edwin Esse, California 12. september 2011, 10:49

JPMorgan Chase'i tegevjuhi sõnul on uued rahvusvahelised pankade kapitalireeglid Ameerika vastased ja USA peaks kaaluma Baselist lahkumist.

Financial Timesile antud intervjuus lausus Dimon, et ta toetab pankade sundimist hoidma rohkem kapitali, kuid ütles, et suurimate rahvusvaheliste pankade lisamaksustamine on samm liiga kaugele, eriti USA pankade jaoks.

Uued Basel III kapitalireeglid on loodud muutmaks finantssüsteemi ohutumaks, sundides pankasid kasvatama riskikindlamat "core tier one" kapitali vähemalt 7%ni riskiga kaalutud varadest. Suurimad pangad, nagu nt JPMorgan, peavad saavutama 9,5%.

"Ma olen väga lähedal arvama, et USA ei peaks kuuluma Baselisse enam. Ma ei nõustu reeglitega, mis on selgelt Ameerika vastased," ütles Dimon. "Meie ametivõimud peaksid sinna minema ja ütlema: "Kui see ei ole USA huvides, meie ei osale."

USA pangad on uute regulatsioonide vastuvõtmisega hädas, mis suuresti on tingitud finantskriisi kestvatest mõjudest. Dimoni sõnul võib minna veel 3 kuni 10 aastat enne, kui sektor tuleb välja kompensatsioone otsivate investorite kohtukaasustest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing