Sotsid: EFSFi eelnõud on vaja parandada

Silvia Kruusmaa 21. september 2011, 15:09

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon algatas täna riigikogus riigieelarve seaduse täiendamise eelnõu, et kindlustada Eestile õiguslikult korrektne ühinemine euroala päästepaketiga.

Sotsiaaldemokraatide veendumuse kohaselt ei saa parlament kuidagi heaks kiita valitsuse esitatud Euroopa Finantsstabiilsuse Fondiga (EFSF) ühinemise otsuse eelnõu, kuna pakutud lahendus läheb vastuollu kehtiva seadusega.

„See viga tuleb kiirkorras parandada, et Eesti riik ei satuks piinlikku olukorda. Riigikogu juhatus peaks koheselt meie eelnõu menetlusse võtma, et valitsus saaks seda oma neljapäevasel istungil arutada. Siis on võimalik ta uuel nädalal riigikogu saali tuua,” ütles Eiki Nestor.

Sotsiaaldemokraatide eelnõu loob võimaluse anda riigi garantii ka sellisele äriühingule, mille enamusaktsiad kuuluvad Euroopa Liidu liikmesriikidele ja kus Eesti riik omab vähemusaktsiaid. Antud seadusesäte laieneb EFSFile, mille puhul on tegu Luxembourgis registreeritud eraõigusliku äriühinguga ja mille osanikud on euroala maad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. September 2011, 15:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing