Euroopa Keskpanga liige ei välista Kreeka pankrotti

Katri Soe-Surén 23. september 2011, 11:53

Hollandi uus keskpanga juht Klaas Knot ei välista esimese Euroopa Keskpanga nõukogu liikmena Kreeka pankrotti.

„See on üks stsenaariume,“ vahendab Reuters Knoti ajalehele „Het Financieele Dagblad“ antud intervjuud. Knot ütleb, et on kaua olnud veendunud selles, et pankrot ei ole vajalik. „Aga teated Ateenast ei ole julgustavad.“ Knot küsib endalt, kas kreeklased üldse olukorra tõsidusest aru saavad.

Knot on Euroopa Keskpanga nõukogu liige. Kreeka ootab praegu järgmist abisummat Euroopa abipaketist, vastasel juhul on riik oktoobri lõpuks pankrotis. Mitmed rahanduseksperdid nõuavad juba ammu Kreeka pankroti väljakuulutamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2011, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing