Saudi Araabia kuningas lubab naised poliitikasse

Anne Oja 25. september 2011, 17:00

Konservatiivse islamiriigi Saudi Araabia kuningas Abdullah teatas täna, et naistele antakse õigus saada teda nõustava nõukogu liikmeks ning osaleda kohalikel valimistel.

Kuningas rääkis šuura nõukogu ees peetud kõnes, et kuna riik ei taha naisi ühiskonnas marginaliseerida, on pärast nõupidamist vaimulikega otsustatud kaasata nõukogusse alates järgmisest ametiajast ka naised, vahendas ERRi uudisteportaal Reutersit.

Saudi Araabias on aktivistid juba pikemat aega naistele suuremaid õigusi nõudnud, praegu on neil aga ilma meessugulase loata keelatud nii reisida, töötada kui ka end meditsiinitöötajatel opereerida lasta, samuti ei tohi nad autot juhtida.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2011, 17:00
Otsi:

Ava täpsem otsing