Aasia aktsiates käib langus

Romet Kreek 26. september 2011, 09:22

Aasia aktsiaturud langesid täna.

Jaapani aktsiaturg langes 1,7 protsenti, Hongkong 1,8 protsenti, Hiina 0,6 protsenti, Korea 0,8 protsenti, Austraalia 0,5 protsenti ja India 1,2 protsenti. Suurema kukkumise on teinud Tai aktsiaturg, kus täna on aktsiad 6,8 protsenti reedest sulgemistasemest madalamal. Indoneesia aktsiaturg on kukkunud neli protsenti ja Filipiinid 4,2 protsenti.

„Meil on siin meelestatus väga vilets ja me peame aktsepteerima fakti, et majandustel ei lähe kuue kuni 12 kuu perspektiivis nii hästi,“ ütles Hongkongis leiba teeniv Baring Asset Managementi multivaraklassi strateegiajuht Khiem Do Bloombergile. „Kindlustunnet on tarvis. Euroopa valitsused peavad midagi tegema, et taastada kindlustunne ja usaldus.“

„Kindel on, et võlakriis aeglustab Euroopa majandust ja see on põhifaktor, miks eurot müüakse," ütles Mizuho Corporate Banki turuanalüütik Daisuke Karakama. „Me ei saa eurot osta, kuna see majandus on nõrgim USA, Euroopa ja Jaapani seas.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. September 2011, 09:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing